Eigenaar Esentika

Marianne Geurts

Eigenaar Esentika

Al jaren vraag ik me af: hoe verduurzaam ik het effect van training, coaching en advies? Hoe voorkom ik symptoombestrijding? En hoe kan training en coaching iets wezenlijks bij de ander raken, zodat er écht iets duurzaams verandert?

Ik zie in de praktijk dat dit het beste werkt als ‘ontwikkeling’ een vanzelfsprekend onderdeel in werk (en leven) is. Om dit te realiseren heb ik de oplossing gevonden in een specifieke aanpak die ik in een mix van online en live training & coaching aanbied. Op mijn eigen wijze, geïnspireerd door mijn eigen leven en professionele leermeesters.

Ik startte mijn carriere in 1993 als Human Resource & Organisatie Advisor, in de profit sector. In 2006 richtte ik mijn eigen onderneming op, voor zowel de profit- als de non-profit sector. Tevens verzorgde ik colleges op de vakgroep Bedrijfskunde op de Universiteit Wageningen, waar ik ook gestudeerd heb.

Met twee dochters, geboren in 1999 en 2003, voel ik me rijk. En in 2016 ben ik getrouwd met John van Helden, die als gedreven sociaal ondernemer graag voorop loopt. Ik kan erg genieten van John’s passie voor zijn werk, die zo mooi samenkomt met die van mij. Vooral ook de gedrevenheid om de deuren voor bijzondere mensen met afstand tot de arbeidsmarkt verder open te zetten. Daarin wil ik ook écht iets betekenen, o.a. door succesverhalen te delen ‘on stage’ en op social media.

Collega-professionals

Met veel passie en plezier werk ik ook samen met collega professionals. Afhankelijk van de vraag pakken we samen een traject op of verwijs ik door naar een passende coach.

Support websites, online shop, online leeromgeving

Back office

Support websites, online shop, online leeromgeving

En zonder de fijne ondersteuning van een aantal professionals, zou ik niet zoveel succes hebben.

En omdat ik vind dat iedereen erbij hoort maakt deze reactie van een klant mij wel heel blij

"Als HR adviseur wordt het er in de opleiding al ingestampt: Participatiewet, afspiegeling zijn van de maatschappij, wel of geen quota, diversiteit. Vaak is dit gebaseerd op cijfers. Door Marianne Geurts ben ik hier op een andere manier naar gaan kijken. Zij heeft mij geïnspireerd met haar voorbeelden meer bijzondere mensen aan te nemen bij Pax. Nu ik er op deze manier mee in aanraking ben gekomen, zie ik veel beter wat dit een organisatie kan brengen. De kennis en kundigheid die deze bijzondere mensen hebben maar zeker ook de drive, de energie, warmte en vrolijkheid waar zij mee werken en de hele organisatie door aangestoken wordt. Bedankt Marianne. Ga vooral zo door."
·
·
·
·
·
·
·
·