Ons team

We willen de wereld een stukje mooier maken. Met liefde voor ons vak, inspireren, coachen en trainen we ondernemers, teams en professionals. Met als doel om dát gedrag te gaan vertonen wat de essentie raakt en dus échte impact heeft. We geloven in de kracht van authenticiteit, openheid en samenwerken. Dit is ons team!

Eigenaar Esentika

Marianne Geurts

Eigenaar Esentika

Al jaren vraag ik me af: hoe verduurzaam ik het effect van training, coaching en advies? Hoe voorkom ik symptoombestrijding? En hoe kan training en coaching iets wezenlijks bij de ander raken, zodat er écht iets duurzaams verandert?

Ik zie in de praktijk dat dit het beste werkt als ‘ontwikkeling’ een vanzelfsprekend onderdeel in werk (en leven) is. Om dit te realiseren heb ik de oplossing gevonden in een specifieke aanpak die ik in een mix van online en live training & coaching aanbied. Op mijn eigen wijze, geïnspireerd door mijn eigen leven en professionele leermeesters.

Ik startte mijn carriere in 1993 als Human Resource & Organisatie Advisor, in de profit sector. In 2006 richtte ik mijn eigen onderneming op, voor zowel de profit- als de non-profit sector. Tevens verzorgde ik colleges op de vakgroep Bedrijfskunde op de Universiteit Wageningen, waar ik ook gestudeerd heb.

Met twee dochters, geboren in 1999 en 2003, voel ik me rijk. En in 2016 ben ik getrouwd met John van Helden, die als gedreven sociaal ondernemer graag voorop loopt. Ik kan erg genieten van John’s passie voor zijn werk, die zo mooi samenkomt met die van mij. Vooral ook de gedrevenheid om de deuren voor bijzondere mensen met afstand tot de arbeidsmarkt verder open te zetten. Daarin wil ik ook écht iets betekenen, o.a. door succesverhalen te delen ‘on stage’ en op social media.

Collega-professionals

Met veel passie en plezier werken we als professionele coaches en trainers samen. We spiegelen en inspireren elkaar. We genieten er van om steeds weer nieuwe ontwikkelingen te ontdekken die persoonlijke-, team- en organisatieontwikkeling gemakkelijker maken. We maken gedragsverandering graag minder complex. We zijn er van overtuigd dat persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling elkaar versterken. Daarom combineren we deze ook op onze bijzondere manier.

Coach/therapeut bij levensvragen

Linda Kuijpers

Coach/therapeut bij levensvragen

Mijn eigen levensverhaal is dé inspiratiebron voor mijn werk. Met als missie om mensen te mogen helpen en begeleiden in een stukje van hun leven en werk, waar het even niet lekker loopt. Mijn werkwijze is een combinatie van gesprekken en energetisch behandelen. Door mijn fijngevoeligheid kan ik me goed afstemmen op anderen. Op deze manier krijg ik informatie binnen. Dit kunnen beelden, gevoelens of woorden zijn. We zetten het zelfgenezend vermogen van het lichaam in werking om een duurzame ontwikkeling mogelijk te maken.

Vragen waarbij ik je goed kan helpen zijn:

#Hoe krijg ik een betere balans privé – werk?
#Hoe kan ik me vitaler voelen in mijn werk?
#Hoe kan ik mijn energie beter focussen en me beter concentreren?
#Hoe krijg ik meer impact ?
#Hoe krijg ik meer rust in mijn werk?

Personal Coach

Penny van Waegeningh

Personal Coach

Ik wil zo graag mensen helpen om weer écht te gaan leven. Als je het leven voelt, met al haar facetten, dan sta je ook krachtig in het werk. Ik coach dan ook graag medewerkers die vastgelopen zijn, of wat missen in hun werk. Door haarscherp te zien waar de uitdagingen liggen, raken we snel de kern en kun je weer vooruit.

Vragen waarbij ik je goed kan helpen zijn:

#Hoe ontdek ik mijn passie in mijn werk?
#Hoe krijg ik meer invloed op de kwaliteit van mijn leven en werk?
#Hoe kan ik milder in mijn leven en werk staan?
#Hoe kan ik minder snel afgeleid zijn en me beter focussen op mijn werk?
#Hoe kan ik blokkades omzetten zodat ik meer impact heb?

Support websites, online shop, online leeromgeving

Back office

Support websites, online shop, online leeromgeving

Het is zo fijn om een goede ondersteuning te hebben van een aantal professionals voor de websites Voor de online Training Academy is dat Myrax en voor de websites is dat SaftWebsites.

Esentika - Yookr Optimalisatie binnenklimaat

Samenwerking

Esentika - Yookr Optimalisatie binnenklimaat

Omdat het binnenklimaat, bijvoorbeeld een te hoge CO2- waarde, invloed kan hebben op het gedrag in een team, bieden we de mogelijkheid om op een eenvoudige manier, met mobiele sensoren, inzicht te krijgen in klimaatwaarden die de sfeer positief beinvloeden.